Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Les vår Blogg

11.08.2019

Sleep Awardness Week

Sleep on it....

Din søvn er viktig, og det er ikke bare vi som sier det!
Denne uka er det Sleep Awarness Week😴 og hovedfokuset er virkningen søvn har på helsen vår og hvordan lite søvn påvirker effektiviteten vår i løpet av dagen.
Visste du at søvn er viktig for læring og for at vi skal klare og tenke klart?
Søvn er viktig hele livet. Vi har alle vært der, trøtte og ikke i stand til og fokusere på grunn av lite søvn. Det er da vi kommer inn for å passe på at du får en skikkelig deilig prinsesse søvn👑Sov bedre med silkeputetrekk fra MellyMoon😴❤️

Les mer...
20.04.2018

Silke versus sateng

Det er stor forskjell på silke og sateng

Både silke og sateng er myke stoffer med en glatt og blank overflate. Det er derfor mange som bruker disse stoffene i blant annet sengetøy. Selv om silke og sateng ser veldig like ut så er det ikke det samme. Mens silke er naturlig er sateng laget av kunstig materiale.

Silke blir produsert av silkeormen som danner en kokong av silkefibre. Disse silkefibrene blir dratt ut av kokongen og deretter spinnes det en silketråd. Sateng derimot er en blanding av ulike materialer som feks nylon, polyester eller bomull. Når man sammenligner silke og sateng så er silken mer holdbar. Silkefibrene er lange og sterke. Sateng er mer delikat og må behandles mer forsiktig. 

Silke som er et naturlig proteinfiber har en skinnende overflate, sateng har en mer blank overflate. Den skinnende overflaten til silken kommer av at silken har en prisme lignende struktur som reflekterer lyset.

Silke er mye vanskeligere og produsere og det kreves mange tusen silkekokonger for et "nøste" med silketråd.  Siden sateng er laget av syntetiske stoffer så er sateng mye billigere enn silke.

MellyMoon bruker charmeuse Mulberry silke i 22 momme på våre silkeprodukter, som er av den beste silkekvaliteten på markedet.

 

 

Les mer...
15.03.2018

Lekker i bikini - uansett kropp

Ashley Graham!

Formfulle og superlekre Ashley Graham i bikini på fotoshoot i Miami. Ashley er plus-size modell som ble oppdaget på kjøpesenter når hun var 14 år. Hun har vært på forsiden av alle de største magasinene verden over og har sin egen badetøy og undertøy kolleksjon. Hun holder også foredrag for highschool studenter om sunne verdier og kroppshysteri som det er mye av idag. Hun har sterke meninger og brenner for positive holdninger til egen kropp og akseptere seg selv som man er.

Hun liker heller ikke og bli kalt plus-size modell og vil likestilles med andre "tynne" modeller.

Man behøver ikke være tynn for og være fin i bikini;-)

Vi digger denne dama!

 

Les mer...
27.02.2018

Søvn er viktig

 

Søvn er viktig!

Søvn er tilstanden mennesker inntar for å hvile, en tilstand med sterkt nedsatt bevissthet. Når vi sover så skjer det mye med kroppen vår:

- Puls, stoffskifte og temperatur reduseres

- Skjelettmusklene slapper av

- Blodårene utvides

- Øynene lukkes

Det er fremdeles usikkert hva som skjer under søvnen som gjør den til en livsnødvendighet, men alle dyr som er forsket på dør når de holdes fra og sove. For eksempel rotter lever ikke lenger enn 14 dager uten søvn.

Det er blitt antatt at hjernen under søvn kvitter seg med skadelige rester av stoffskiftet, at skadde/svekkede hjerneceller blir reparert og at dagens minner blir bearbeidet og enten lagret i hukommelsen eller forkastet.

Søvnmangel over kortere perioder - som et døgn - har ved forsøk vist tendenser til redusert kortidshukommelse, trøtthet og redusert oppmerksomhet. Uteblir søvn over flere døgn, svekkes man ytterligere og kan få store konsentrasjonsproblemer, hallusinasjoner og paranoia. Virkningen kan sammenlignes med beruselse.

For og oppnå bedre og mer behagelig søvn kan man bruke sovemaske som blokkerer ut lys og gir deg en dypere søvn. Da er det spesielt lurt og bruke øyemaske i silke som er utrolig myk og deilig og som er allergivennlig.

Kjøp din sovemaske hos Mellymoon!

 

 

 

Les mer...
13.02.2018

Vinterhud

Sliter du med tørr vinterhud?

 

Her har vi noen eksperttips som hjelper mot tørr hud.

 

Hilde Marie Hamre, produkt og kategorisjef for Boots Norge - Kuldegrader ute og tørt, varmt inneklima, hyppig dusjing eller bad i varmt vann og for lite væskeinntak påvirker den naturlige fuktighetsbalansen i huden vår, og resultatet kan bli en hud som føles stram og tørr. Det er viktig å skille mellom om huden faktisk er tørr eller om den er dehydrert. Den tørre er genetisk betinget og føles stram og ujevn, kan sprekke og klø, og reagerer i tillegg ofte på klima- og temperaturforandringer. Dehydrert hud er en tilstand som kan forekomme uansett hudtype, og skyldes ytre faktorer som bl.a. temperatursvinginger, årstid, UV-stråling og stress. Huden føles ofte stram og fet på en gang, er lite elastisk og man har «putemerker» i ansiktet når man våkner om morgenen.

Hvordan unngå dette- Fjern all make up og forurensing hver dag for at huden skal kunne trekke til seg effektfulle kremer. Den tørre huden trenger fete, nærende og fyldige kremer som tilfører både fett og fuktighet, mens en dehydrert bør satse på fuktbaserte produkter med lite eller ingen oljer. Unngå for varmt vann i dusjen, og dusj kortere. Bytt ut såpen med olje, og bruk kroppsskrubb en gang i uken. Påfør rikelig med bodylotion eller olje mens huden fortsatt er varm, da trekker den best inn i huden.

 

Sivany Bricen, skjønnhetsansvarlig i Stella- Når vinterhuden er tørr som knitrende jule­papir, og body lotion ikke fukter nok, hjelper kun fet smøring fra pomader og salver. Massen, laget av eteriske oljer og plantefett, krever litt smøretålmodighet, men etterlater huden silkemyk. Varm en klump mellom hendene, og masser den godt inn i litt fuktig, varm hud. Det virker kanskje litt absurd å smøre inn kroppen med noe som minner om smør, men i likhet med oljer er den verdt den klissete opplevelsen. Velg en laget av naturlige oljer, så tettes ikke porene igjen.

 

 

Produkttips på bilde

LUKSUS: Acai Body Balm fra Rudolph Care, 100 ml, kr 720

BUDSJETT: White Chocolate fra Maria Åkerberg, 100 ml, kr 195

Les mer...
08.02.2018

Schruncies

Er du avhengig av og sette opp håret, har du kanskje irritert deg over småhårene du ikke klarer og få i strikken? Da kan det være nyttig og vite at det er faktisk hårstrikken som er årsaken til dette. 

 

Håret som er rundt hodet ditt er tynnere enn håret oppå hodet, og dette håret knekker derfor når du bruker hårstrikk. De tåler ikke og bli dratt i av strikken hele dagen. Det handler om hvor mye du strammer strikken og hvor du fester den. Ha forskjellige tyngdepunkter, og ikke sett strikken på samme sted bestandig. Har du lyst nordisk hår kan man med fordel ha håret løst så ofte som mulig. Jo tynnere håret er jo mindre burde du sette det opp med strikk. Velg strikk med omhu, og ikke bruk de billige strikkene ved kassen som drar ut håret ditt.

Schruncies er perfekte og bruke! Hos MellyMoon får du de håndlagde og i 100 % Mulberry silke. Og de sliter ikke på håret.

Lekre er de også:-)

Les mer...
21.06.2017

Fakta om silkeputetrekk!

Når vi har fyllt 60 år har vi brukt 20 år i sengen, det er en tankevekker! Det gjelder og ta vare på huden og håret vårt alle disse årene vi sover og prøve og unngå unødvendig slitasje. Når du sover på silkeputetrekk så forebygger du rynker og fjonete hår og man føler seg mer uthvilt.

 

Det er vitenskapelig bevist at silke hindrer aldring. Silke innholder 18 essensielle aminosyrer. Studier har vist at aminosyrer kan motvirke effekten av aldring, spesielt huden i ansiktet, og den virker beroligende på nervesystemet. Silke innholder naturlige tunge proteiner som Albumen, som hjelper og fremskynde metabolismen (stoffskifte) av hudceller og dermed bidra til og redusere tegn på aldring.

I motsetning til bomull (som er et absorberende fiber og trekker til seg fukt) vil silke ikke absorbere naturlig fuktighet fra ansiktet og håret, eller nattkremen din når du sover. Dette gir bedre fuktighet til huden som igjen gir deg en klarere hud. Desuten holder silkeputetrekket seg renere og dette hindrer urenheter.

Silke er naturlig varmeregulerende, den leder ikke varme eller statisk eleketrisitet som andre fibre. Den holder huden kald om sommeren og varm og vinteren. 

Silke er naturlig og allergivennlig, og perfekt for allergikere. I tillegg helper silke sensitiv, tørr og kløende hud og virker beroligende på eksem. Silkefibrene lager tørt miljø i sengen, slik at midd, bakterier og sopp ikke trives. Silkefibrenes proteiner har felles "byggestener" (aminosyrer) med proteinene i vår egen hud. Silken er derfor kjent for kroppen, og lager ingen allergiske reaksjoner.

For reisende med allergi, kan det være en utfordring å håndtere allergien når de er borte fra hjemmet. MellyMoon sine silkeputetrekk er testet og er en effektiv barriere mot disse allergenene, vi anbefaler derfor å pakke ditt silkeputetrekk på din neste reise.

Frisører anbefaler silkeputetrekk for og forhindre håravfall. Putetrekk av bomull fører til flokete og flisete hår. Silke stimulerer fuktighetsbalansen, noe som gir blankere hår og reduserer talgproduksjon - som igjen gjør håret mindre fett.

 

Mange fine fakta om hvorfor bruke silkeputetrekk, bytt ditt bomullsputetrekk idag og sov deg til bedre hud og hår:-) 

 

 

Kim Kardasian tar også med seg silkeputetrekket sitt på flyreise.

 


 

                                                                                              

Les mer...
15.06.2017

Kokos

Kokos er selve definisjonen på sommer:-) Den smaker utrolig godt, i tillegg til å ha mange helsemessige egenskaper.

 

 

Kokos

-er ingen nøtt, men en steinfrukt

-inneholder viktige mineraler som kalium, magnesium, natrium og fosfor som blant annet bidrar til å forbedre fysisk ytelse og gir energi

-Har enzymer som er bra for fordøyelsen, og som vi vet så er god tarmhelse essensielt for resten av kroppen

-Har høye doser med laursyre som er antibakterielt. Kokosvann bidrar også til og styrke immunsystemet

-er vanndrivende

-inneholder elektrolytter som regulerer væskebalansen i kroppen

-virker lindrende på brent hud

 

Smoothie med kokos og bær:

2 dl med sesongens bær, for eksempel bringebær, jordbær eller blåbær.

1 dl lett kokosmelt

1 ss limesaft

isbiter

Bland alle ingrediensene i en blender. Hell over i glass og server den friske, men lett søtlige smoothien straks.

Bon appetit!

 

Les mer...
23.05.2017

Søvnens positive effekter

Vi sover nesten en tredjedel av livet vårt og tar søvnen som en selvfølge, men vet du egentlig hva søvnen gjør med kroppen vår?

-Søvn gjør oss fit for fight og holder sykdommene unna. Når vi sover skjer det mange ting i kroppen som sørger for å holde oss sunne og friske. For og få mest mulig ut av søvnen, bør man sove på nogenlunde samme tidspunkt hver natt i et mørkt og kjølig rom. Voksne har behov for ca syv timers sammenhengende søvn, mens barn har større søvnbehov. Har man det så vil søvnen helbrede, forebygge og gjennoppbygge påvirkning på mange områder. Her er et lite overblikk.

-Søvnen har en energisparende effekt fordi den setter ned kroppens energinivå ved og redusere kroppstemperaturen. Når kroppstemperaturen er lavere, har ikke kroppen bruk for så mye engergi for og holde seg i gang og trenger derfor heller ikke å ta inn så store mengder mat.

-Søvnen har også vist seg og ha stor betydning for gjenoppbygging av kroppens vev. Så lenge vi er våkne, kjører organene på høytrykk og det bryter dem ned. Men søvnen kommer oss til unnsetning ved å produsere forskjellige hormoner som medvirker til gjennoppbygging av hjernen og kroppen.

 

-Søvn har også en avgjørende betydning for kroppens immunforsvar. Sover vi ikke nok, blir kroppen for eksempel dårligere til å danne visse stoffer som er viktige for immunsystemet.

 

Hos MellyMoon har vi flere deilige produkter som hjelper deg til en bedre søvn, prøv våre superdeilige silkeputetrekk og nydelige sovemasker.

 

 

Les mer...
08.05.2017

4 uvaner som ikke er bra for huden vår!

 

Bruk av produkter som har gått ut på dato

 

Makeup er dyrt, og det er derfor lett å bli fristet til å bruke den etter utløpsdato. Imidlertid kan molekylene i disse produktene brytes ned til noe annet, og derved forårsake irritasjon eller betennelse. Hvis produktene begynner å lukte vondt eller tørke ut, er det definitivt på tide å bli kvitt de.

 

Bruk av skitne briller og solbriller

 

Når var sist gang du renset briller eller solbriller? Briller er utsatt for bakterier og skitt som lett kan komme inn i porene våre, og dermed bidra til både kviser og akne.

 

Bygg heller immunkraft og motstand mot sykdom, med litt av naturens egne søtkilder, som honning, rørsukker, lønnesirup, frukt og bær.

 

Sukker

 

Sukker er omtrent like bra for huden din som det er for midjen. Spiser vi for mye sukker, forårsaker den en betennelse i kroppen, noe som bryter ned kollagen og elastin i huden din. Dette resulterer i saggete hud, rynker og for tidlig aldring.

 

 

Sove på bomullsputetrekk

 

Er du en av dem som sover på siden, så våkner du trolig opp med trykkmerker i ansiktet. Selv om disse merkene går bort utover dagen, fører de til permanente rynker.

Putetrekk i bomull absorberer også hudens naturlige oljer og etterlater den tørrere. Silke vil bidra til å holde huden myk og fuktet.

Og investere i et silkeputetrekk gjør stor forskjell på huden din.

 

Les mer...
25.04.2017

Reisetips

Skal du ut og reise?

Når du skal ut og reise så er det mange ting som er lurt og ta med seg og som gjør reisen din litt mer komfortabel. Reisehodepute kan hjelpe deg med og sove litt bedre på fly, tog og buss. Sov i ro-ørepropper kan være smart om du våkner lett, og bruker du øyemaske så stenger du lyset ute og du føler deg litt mer privat. Prøv og drikke mye vann og bruk gjerne støttestrømper. Skal du fly veldig langt så er det kanskje lurt og investere i en oppblåsbar pute til og ha under føttene. Dette får bena dine litt høyere og du slipper "presset" under lårene.

Har du ikke øyemaske så kan du kjøpe de mykeste og mest behagelige silkeøyemaskene hos oss.

 

God tur!

Les mer...
29.03.2017

Hvorfor silkesengetøy til barn?

Hvorfor skal barn sove i silke?

Visste du at det er veldig bra for små og store barn og sove i silke? Silke tørker ikke ut huden som andre typer sengetøy, derfor er det perfekt for barn med eksem og ekstremt tørr hud og sove i silke.

Silke har en glatt og utrolig myk overflate som gir en rolig og deilig søvn. Dessuten er silke temperaturregulerende som gjør det varmt og godt når det er kaldt, og avkjølende når det er varmt. I tillegg setter ikke midd og støv seg på silke og er derfor veldig allergivennlig.

Altså, mange gode grunner for barn og sove i sengesett i silke:-) 

 

 

 

Les mer...
10.03.2017

Silkekimono

Nyt den fantastiske deilige silken vår rett på kroppen!

Vi bruker den samme flotte silken i vår nye lekre morgenkåpe, en nydelig følelse av luksus og velvære. Superdeilig og ha på og passer til alle kroppsfasonger.

Silkekimonoen er håndsydd i Norge og er utrolig komfortabel. Silke er temperaturregulerende, og er varmende når det er kaldt og kjølende når det er varmt. Kimonoen er anvennelig og kan brukes som både morgenkåpe, kjole eller til jeans.

Litt kimono historie!

Kimono er den tradisjonelle japanske drakten som bunad i Norge. Skikken i Japan er at den skal svøpes rundt kroppen alltid den venstre side over mot høyre, og holdes på plass av et bredt belte som kalles obi. Under kimonoen bæres det en indre og kortere kimono som kalles nagajuban.

Du kan kjøpe silkekimono her hos oss.

 

Les mer...
21.10.2016

Sengesett i silke

Sov i luksus med silkesengetøy!


I århundrer har silke vært kjent for sine flotte egenskaper for huden og håret på grunn av det høye innholdet av proteiner. Silke absorberer ikke fuktighet fra huden og håret ditt som bomull, men hjelper håret med og holde seg glansfullt og forhindrer soverynker i ansiktet. Desuten er silke både allergivennlig og temperaturregulerende og tiltrekker seg ikke midd og støv.

Og sove i silke gir en deilig følelse av luksus og velvære. Silkesengesettet fra MellyMoon har en nydelig blank og glatt overflate og kjennes fantastisk ut mot kroppen. Silke kommer i mange ulike kvaliteter og varianter. Charmeuse Mulberry silke er den mest eksklusive silken på markedet. Mange tror at sateng eller silkesateng er det samme som silke, dette stemmer ikke. Sateng er bomull og har ingen av egenskapene som silke har.

Når man vasker silke så skal man ikke bruke skyllemiddel og det må vaskes med silkevaskemiddel for og beholde glansen og den deilige glatte overflaten. Da holder silken seg lenge.

Les mer om MellyMoon sitt deilige sengesett i silke.

 

Les mer...
23.09.2015

Silkekokonger

Silkekokonger

Naturlig eksfoliering!

Veldig mange vet at silke er mykt, glatt og skånsomt mot huden, men det mange ikke vet er at “the mother of silk (silkeormkokonger)”  kan effektivt og skånsomt eksfoliere huden. MellyMoon sine kokonger er av 100 % silke, spunnet av mulberry silkeormer og ikke tilsatt noen kjemikalier. 

 

 

 

Silkekokonger innholder et naturlig protein som heter Sericin. Dette proteinet blir ofte brukt i dagens anti age kremer. Sericin taes hurtig opp i huden og tilfører masse fukt. Det hjelper også til og kontrollere melaninproduksjonen som forårsaker sjenerende pigmentflekker. I tillegg til og være antibakteriell og innholde høye verdier av antioksidanter, har silkekokongene enestående egenskaper. Blant annet så øker kollagenproduksjon og man “varmer” opp epidemis, som er det ytre laget av huden. Når man masserer kokongene mot huden så utløser man Sericinet som gjør huden silkemyk, glatt  og ren.


Fordeler ved bruk av silkekokonger:

-Øker kollagenproduksjon og elastiteten i huden

-Eksfolierer huden din og gjør den glatt og myk

-Glatter ut linjer og små rynker

-Reduserer porer

-Jevner ut pigmentflekker

-Gir næring til huden

-Fjerner urenheter og døde hudceller

 

Silkekokongene er et helt naturlig produkt uten bivirkninger som gjør at det passer til alle hudtyper. Les mer og kjøp kokonger her.

 

Om silkekokongene


Silkekokonger kommer fra silkelarven. Silkelarven spiser bladene på morbær-treet og bruker dette til å produsere to fibrointråder limt sammen med serisin som er gjennomsiktig og vannløselig, med varierende grad av farge (hvit, gul, rosa). Tråden er sterk og elastisk. Larven spinner seg en kokong som består av en silketråd, den er 4000 meter lang og rundt 65 mikrometer i diameter. Limet gjør at alt henger sammen og at kokongen blir hard. Larven blir til sommerfugl og borer seg ut etter et par uker.

Les mer...
03.06.2015

Lakenposer...det perfekte reisetilbehøret

Lakenposer er perfekt og ha med seg både på enkel overnatting eller lengre ferier. Det tar veldig liten plass i kofferten din og gir deg økt komfort og hygiene. Perfekt og bruke i soveposen og utsetter behovet for rengjøring slik at posens levetid forlenges. Når man bruker lakenpose i soveposen øker isolasjonsevnen seg med ca 4 grader.

Deilig og ha med seg til varmere strøk, og spesielt silkelakenposer som er temperaturregulerende. Og bor du på hotel eller andre overnattingsteder der du ønsker litt renere sengetøy så er det perfekt og bare skli ned i en deilig og ren lakenpose. Har du bare en enkel overnatting hos venner så slipper jo vertskapet og vaske sengetøyet etter deg. La barna dine også prøve...veldig morro og ligge i sovepose:-)

Om du skaffer deg en silkelakenpose så setter ikke midd og støv seg på lakenposen din!

Les mer om fordeler ved og sove i silkelakenpose HER

 

Les mer...
19.05.2015

Sover du dårlig på lyse netter?

Hvordan skal du ta vare på den dyrebare søvnen? Her er noen råd fra søvnforsker Bjørn Bjorvatn.

Råd for å ta vare på oppbygget søvnbehov:
- regelmessig mosjon er viktig, men avslutt minst 3 timer før sengetid.
- unngå å sove på dagtid (evt. tillat en middagslur på under 20 min.)
- ikke opphold deg i sengen lenger enn forventet sovetid.

Råd for å bevare god døgnrytme:
- stå opp til omtrent samme tid hver dag, også i helger.
- få minst 30 minutter med dagslys daglig, helst tidlig om morgenen (innen 2 t etter at du har stått opp).
- unngå å bli eksponert for sterkt lys dersom du må opp om natten.

Råd for å redusere aktivering om kvelden og natten:
- unngå kaffe, te og cola (koffeinholdige drikker) etter kl. 17. Røyk forstyrrer også søvnen.
- unngå kraftig mosjon siste timer før sengetid.
- unngå å være sulten eller å innta tungt måltid ved sengetid.
- bruk soverommet til å sove i, ikke til å arbeide.
- lag et sengetidsrituale.
- sørg for mørke, ro og moderat temperatur på soverommet. Bruk evt. maske og øreplugger.
- ikke se på klokka hvis du våkner om natten.
- lær deg en avspenningsteknikk, bruk den ved oppvåkninger.
- sett av en “problemtime” om ettermiddagen/tidlig kveld hvor du tenker gjennom bekymringer og problemer.


Kilde: Bjørn Bjorvatn, professor dr.med, Nasjonalt Kompetansesenter for Søvnsykdommer, Haukeland universitetssykehus.

Deilige sovemasker fyllt med nydelig silkefiber får du hos oss på MellyMoon....

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...
11.05.2015

Hanne Sørvaag sover på MellyMoons silkeputetrekk

Visste du at The Voice-dommer - vakre Hanne Sørvaag - sover på MellyMoon sitt silkeputetrekk??

Kjenn på den deilige luksusfølelsen du også, og få alle fordelene med som bonus:-)

Link til ditt silkeputetrekk finner du her http://www.mellymoon.no/categories/silkeputetrekk 

 

 

 

 

Les mer...